123Det første møtet jeg hadde med en gitar var på skolen. Det var kjærlighet ved første akkord for meg! Dessverre var dette enda en ungdomsforelskelse som ikke ble gjengjeldt – gitaren likte ikke meg noe særlig! Det var lite lønn å få for alt strevet. Jeg strevde i vei likevel, men lydene som kom ut var ikke akkurat vakre. Jeg endte opp med en ussel toer i gitarspilling, så mye for iherdig innsats! Etter det ga jeg det litt opp en stund, selvtilliten ble vel litt knust. Men, det var noe med gitar som var så forlokkende, så jeg klarte ikke å legge tanken helt fra meg heller.

Gitar på nett

JJSå fant jeg ut at det finnes drøssevis av sider for gitarentusiaster på nett! Her kunne jeg lære gitar uten at noen andre kunne se mine ydmykelser. På YouTube blant annet finner man en masse inspirasjon! Så da var det bare å bla opp sparepengene og finne en brukt gitar på finn.no. Her i Oslo var ikke det særlig vanskelig. Så da ble jeg stolt og glad eier av min første egne gitar. De første månedene ble det mye frustrasjon og hyling inn i puta, det må jeg si. Men nå tror jeg jammen at gitaren har brutt sammen for sjarmen min etter lang tids flørting med den! Jeg har tatt noen kurs og bruker en stilig gitarapp, men foretrekker fortsatt de noe enklere låtene med få akkorder. Digger du gitar eller har du et annet favorittinstrument? Personlig er jeg skikkelig inspirert blant annet av Joan Jett og Joni Mitchell. Har jeg en dårlig dag, er “Both Sides Now” av Mitchell en klar favoritt. Hører jeg på den, blir straks dagen bedre. Jeg lurer på hvem som er dine gitarhelter? Jeg håper at jeg snart kan lage mine helt egne låter!

JM

Mitt favorittinstrument – gitar